bewaar
Falafelwafel met hummus en een groene salade
Falafelwafel met hummus en een groene salade
bewaar

Falafelwafel met hummus en een groene salade

Fan van falafel en fan van wafels? Dan combineren we die twee toch gewoon!

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

7½ g

verse platte peterselie

1

bosuitje

300 g

snoepkomkommer

1

citroen

1 el

extra vierge olijfolie

350 g

vers falafeldeeg

1 el

milde olijfolie

1 krop

babyromainesla

200 g

hummus rode biet

Dit heb je nodig

  • wafelijzer

Fan van falafel en fan van wafels? Dan combineren we die twee toch gewoon!

Aan de slag

1

Snijd de peterselie fijn, de bosui in ringen en de snoepkomkommers in plakjes. Pers de citroen uit. Meng door elkaar en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout.

2

Verhit het wafelijzer. Verdeel het falafeldeeg in 4 gelijke porties en vorm er met natte handen 4 bolletjes van. Vet het wafelijzer in met de milde olijfolie. Verdeel de deegbolletjes over het hete wafelijzer en bak in 3-4 min. gaar en licht goudbruin.

3

Haal ondertussen de blaadjes van de krop sla. Verdeel de falafelwafels (2 per persoon), groene salade, blaadjes sla en de hummus over de borden.

tip

combinatietipLekker met groentefriet en vegan mayonaise.