Pit­ti­ge roer­bak van bief­stuk met ro­de­kool­sa­la­de & rijst

Houd je wel van een beetje pit? Vanavond maak je een saus vol smaak.

(2) waardeer
hoofdgerecht Houd je wel van een beetje pit? Vanavond maak je een saus vol smaak. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes.
  3. Snijd de bosuitjes in ringen. Meng 2 el sinaasappelsap (bij 4 personen) met de rodekool en peper. Verdeel over een schaal en verdeel de sinaasappelplakken en bosui erover.
  4. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper en knoflook fijn. Meng in een kom ⅔ van de peper, de knoflook en de oestersaus.
  5. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
  6. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Voeg de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de paprika 2 min.
  7. Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de rijst, paprika, rodekoolsalade over de borden en verdeel de saus over de biefstuk. Garneer met de rest van de rode peper.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 36 2018

Pittige roerbak van biefstuk met rodekoolsalade & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge roer­bak van bief­stuk met ro­de­kool­sa­la­de & rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 handsinaasappels

Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

3
3

Vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes.

4
4
  • 2 bosuien
  • 300 g rodekool

Snijd de bosuitjes in ringen. Meng 2 el sinaasappelsap (bij 4 personen) met de rodekool en peper. Verdeel over een schaal.

5
5

Verdeel de sinaasappelplakken en bosui erover.

6
6
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper en knoflook fijn.

7
7
  • 6 el oestersaus

Meng in een kom ⅔ van de peper, de knoflook en de oestersaus.

8
8
  • 4 runderbiefstukken
  • 1 el (arachide)olie

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op middelhoog vuur.

9
9

Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

10
10
  • 2 rode paprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

11
11
  • 1 el (arachide)olie

Voeg de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de paprika 2 min.

12
12

Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de rijst, paprika, rodekoolsalade over de borden en verdeel de saus over de biefstuk.

13
13

Garneer met de rest van de rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.