Groen­teroer­bak met zil­ver­vlies­rijst en ome­letreep­jes

Een makkelijk en gezond wokgerecht vol kleuren lekker helemaal voor jezelf.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een makkelijk en gezond wokgerecht vol kleuren lekker helemaal voor jezelf. 1 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de paarse bosui uit het wokpakket in ringetjes. Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de Thai green curry en de groente uit het pakket toe (houd de helft van de bosui en de pompoen achter). Roerbak 4 min. Voeg de pompoen de laatste minuut toe.
  3. Klop ondertussen het ei los met de melk en de sesamzaadjes. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en giet hier het eimengsel in. Bak het ei in ca. 1 min. aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
  4. Serveer de rijst in een kom met de roerbakgroente en de omeletreepjes. Bestrooi met de rest van de bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Groenteroerbak met zilvervliesrijst en omeletreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­teroer­bak met zil­ver­vlies­rijst en ome­letreep­jes

1
1
  • 75 zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g meesterlijk wokken regenboog boerenkool, pompoen, paprika & aspergebroccoli

Snijd ondertussen de paarse bosui uit het wokpakket in ringetjes.

3
3
  • 1 tl milde olijfolie
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry

Verhit de olie in een wok, voeg de Thai green curry en de groente uit het pakket toe (houd de helft van de bosui en de pompoen achter). Roerbak 4 min.

4
4

Voeg de pompoen de laatste minuut toe.

5
5
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el magere melk
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl milde olijfolie

Klop ondertussen het ei los met de melk en de sesamzaadjes. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en giet hier het eimengsel in.

6
6

Bak het ei in ca. 1 min. aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en snijd in reepjes.

7
7

Serveer de rijst in een kom met de roerbakgroente en de omeletreepjes. Bestrooi met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.