Ze­bra-cho­co­t­aart

Deze chocoladetaart heeft niet alleen van buiten een mooi zebra patroon, ook de binnenkant is Instagramwaardig.

  • gebak
  • 12 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(7) waardeer
gebak Deze chocoladetaart heeft niet alleen van buiten een mooi zebra patroon, ook de binnenkant is Instagramwaardig. 12 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop 1 min. met een mixer op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand. Schep de helft van het beslag in een andere kom en meng met de cacaopoeder.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Schep 2 el licht beslag in het midden van de vorm. Schep vervolgens 2 el van het donkere beslag in het midden. Ga zo door tot beide soorten beslag op zijn. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur a“koelen op een rooster.
  4. Neem de taart uit de vorm en snijd overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met de chocoladepasta en verdeel de chocolate chips erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een zigzaggende beweging over de taart. Laat in ca. 30 min. hard worden en serveer.

variatietip:

Je kunt ook 1 zakje glazuur wit en 1 zakje glazuur choco van Dr. Oetker gebruiken om over de taart te sprenkelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zebra-chocotaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ze­bra-cho­co­t­aart

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 330 g Dr. Oetker basismix biscuittaart
  • 5 middelgrote eieren
  • 50 ml kraanwater

Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop 1 min. met een mixer op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand.

3
3
  • 2 el cacaopoeder

Schep de helft van het beslag in een andere kom en meng met de cacaopoeder.

4
4

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

5
5

Schep 2 el licht beslag in het midden van de vorm. Schep vervolgens 2 el van het donkere beslag in het midden. Ga zo door tot beide soorten beslag op zijn.

6
6

Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur a“koelen op een rooster.

7
7

Neem de taart uit de vorm en snijd overlangs doormidden.

8
8
  • 400 g melk chocopasta
  • 100 g Dr. Oetker chocolate chips

Bestrijk de onderste helft met de chocoladepasta en verdeel de chocolate chips erover. Leg de bovenste helft van de taart erop.

9
9
  • 125 g Dr. Oetker duo glazuur choco

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een zigzaggende beweging over de taart.

10
10

Laat in ca. 30 min. hard worden en serveer.

variatietip:

Je kunt ook 1 zakje glazuur wit en 1 zakje glazuur choco van Dr. Oetker gebruiken om over de taart te sprenkelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.