Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met ka­bel­jauw

Het ultieme laagjesgerecht!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(55) waardeer
hoofdgerecht Het ultieme laagjesgerecht! 4 personen
2 55

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd of schaaf in dunne plakjes van 2-3 mm. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de gele paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  3. Snijd de mozzarella in plakjes. Meng de chimichurri en de olie voorzichtig met de vis in een kom.
  4. Maak een laagje van de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de vis, de courgette en de paprika. Dek af met de rest van de aardappelschijƒfjes en daarop de mozzarella.
  5. Laat in ca. 45 min. gaar worden in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelschotel met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd of schaaf in dunne plakjes van 2-3 mm.

3
3
  • 1 courgette
  • 2 gele paprika's

Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de gele paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

4
4
  • 250 g mozzarella light
  • 1 el Euroma chimichurrikruiden
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets

Snijd de mozzarella in plakjes. Meng de chimichurri en de olie voorzichtig met de vis in een kom.

5
5

Maak een laagje van de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de ovenschaal.

6
6

Leg hierop de vis, de courgette en de paprika. Dek af met de rest van de aardappelschijƒfjes en daarop de mozzarella.

7
7

Laat in ca. 45 min. gaar worden in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.