Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len

Goudbruine aardappelen geroosterd in de oven, die kun je overal mee combineren.

(6) waardeer
hollands bijgerecht Goudbruine aardappelen geroosterd in de oven, die kun je overal mee combineren. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C . Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze 8 min. in water met eventueel zout.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Giet de aardappelkwarten af in een vergiet en schud goed, zodat de buitenkant kruimig wordt. Meng de aardappelen met de boter.
  4. Leg de aardappelen op een met bak papier beklede bakplaat, bestrooi met zout naar smaak en rooster 40-45 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Lekker met braadworst, spruitjes en rode ui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0,6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze 8 min. in water met eventueel zout.

2
2
  • 75 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in een pannetje.

3
3

Giet de aardappelkwarten af in een vergiet en schud goed, zodat de buitenkant kruimig wordt. Meng de aardappelen met de boter.

4
4

Leg de aardappelen op een met bak papier beklede bakplaat, bestrooi met zout naar smaak en rooster 40-45 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Lekker met braadworst, spruitjes en rode ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.