bewaar
Vegabolognese met kastanjechampignons, gnocchi & mozzarella
Vegabolognese met kastanjechampignons, gnocchi & mozzarella
bewaar

Vegabolognese met kastanjechampignons, gnocchi & mozzarella

De pastasoort van vanavond: gnocchi.

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

milde olijfolie

800 g

koelverse gnocchi

3 tl

gedroogde salie

400 g

kastanjechampignons

200 g

vegetarische basis rulstukjes

400 g

fijne Italiaanse roerbakgroente

800 g

fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik

15 g

verse bieslook

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

De pastasoort van vanavond: gnocchi.

Aan de slag

1

Verhit 3/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de salie in 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

2

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de rest van de olie in de hapjespan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.

3

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Voeg de champignons met het rulgehakt toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de bieslook fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de gnocchi over diepe borden en schep de saus erop. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de bieslook.

tip

algemeenDe roerbakgroente Italiaans fijngesneden is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door Italiaanse roerbakgroente.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bereidingstipJe kunt de saus al 1 dag van tevoren maken. Bak de gnocchi voor het serveren.