Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

De pastasoort van vanavond: gnocchi.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht De pastasoort van vanavond: gnocchi. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de salie in 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de rest van de olie in de hapjespan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Voeg de champignons met het rulgehakt toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de bieslook fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de gnocchi over diepe borden en schep de saus erop. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt de saus al 1 dag van tevoren maken. Bak de gnocchi voor het serveren.

Tip:

De roerbakgroente Italiaans fijngesneden is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door Italiaanse roerbakgroente.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 33 2018 , Allerhande Box Week 1 2019

Vegabolognese met kastanjechampignons, gnocchi & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

1
1
  • 3 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gnocchi
  • 3 tl gedroogde salie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de salie in 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

2
2
  • 400 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g vegetarische basis rulstukjes

Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g fijne Italiaanse roerbakgroente
  • 800 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.

5
5

Voeg de champignons met het rulgehakt toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse bieslook
  • 125 g mozzarella

Snijd ondertussen de bieslook fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de gnocchi over diepe borden en schep de saus erop.

7
7

Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt de saus al 1 dag van tevoren maken. Bak de gnocchi voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.