bewaar
Gnocchi met vegetarische bolognesesaus
Gnocchi met vegetarische bolognesesaus
bewaar

Gnocchi met vegetarische bolognesesaus

Bij de goudgeel gebakken gnocchi eet je een vegetarische bolognesesaus!

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

milde olijfolie

500 g

gnocchi di patate

2

courgettes

350 g

vegetarische basis rulstukjes

800 g

AH Biologisch gepelde tomaten in blik

20 g

verse peterselie

3 g

gedroogde salie

1 tl

azijn

250 g

snoepgroente tomaat

75 g

rucola slamelange

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Bij de goudgeel gebakken gnocchi eet je een vegetarische bolognesesaus!

Aan de slag

1

Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudgeel. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de courgette samen met de rulstukjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en breek de tomaten met een pollepel in kleinere stukjes. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

3

Snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie en alle salie door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaatjes in kwarten en meng met de slamelange en de dressing.

5

Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de saus erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.

algemeenDit is een Allerhande Box-recept.