Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

Het ultieme herfsttoetje met de ultieme herfstsmaak: pompoen en speculaaskruiden.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(3) waardeer
nagerecht Het ultieme herfsttoetje met de ultieme herfstsmaak: pompoen en speculaaskruiden. 6 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ijsbolletjestang
  • 4 glazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rijpe banaan in plakjes. Doe in een (diepvries)zakje en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
  2. Schud de kokosmelk. Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, ⅔ van de kokosmelk en eventueel zout in de keukenmachine en mix in ca. 8 min. tot glad ijs. Schep af en toe om met een spatel. Zorg ervoor dat alles helemaal is fijngemalen. Schep er bollen van.
  3. Doe ondertussen de speculoospasta en de rest van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm ca. 1 min. op laag vuur tot er een saus ontstaat.
  4. Verdeel de ijsbolletjes over de glazen. Besprenkel met de saus en bestrooi met de noten.
video

Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

leuk & snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pumpkin spice nicecream

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

1
1
  • 2 bananen

Snijd de rijpe banaan in plakjes. Doe in een (diepvries)zakje en leg minimaal 4 uur in de vriezer.

2
2
  • 300 ml Bon Coco kokosmelk light in blik

Schud de kokosmelk.

3
3
  • 450 g diepvries pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, ⅔ van de kokosmelk en eventueel zout in de keukenmachine en mix in ca. 8 min. tot glad ijs.

4
4

Schep af en toe om met een spatel. Zorg ervoor dat alles helemaal is fijngemalen. Schep er bollen van.

5
5
  • 100 g Lotus speculoospasta crunchy

Doe ondertussen de speculoospasta en de rest van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm ca. 1 min. op laag vuur tot er een saus ontstaat.

6
6
  • 50 g ongebrande ongezouten notenmix naturel

Verdeel de ijsbolletjes over de glazen. Besprenkel met de saus en bestrooi met de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.