Bi­o­lo­gi­sche cour­get­teo­me­let met ri­cot­ta & veld­sla

Lunchen met drie verschillende soorten groente: goed bezig!

(3) waardeer
lunch Lunchen met drie verschillende soorten groente: goed bezig! 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de ricotta, citroenrasp en het kruidenzout. Klop de eiwitten in een ruime kom met een garde stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het ricottamengsel.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en leg de courgettelinten erin. Schenk het eimengsel erover en bak op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. net gaar.
  3. Halveer ondertussen de tomaatjes, verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min. Keer de omelet op een groot bord en serveer met de tomaatjes en veldsla.

combinatietip:

Lekker met rozenbroodjes; dit gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 41-42

Biologische courgetteomelet met ricotta & veldsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­o­lo­gi­sche cour­get­teo­me­let met ri­cot­ta & veld­sla

1
1
  • 1 biologische courgette

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in linten.

2
2
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.

3
3
  • 4 blije kip eieren
  • 4 el biologische ricotta
  • 1 tl Herbamare kruidenzout

Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de ricotta, citroenrasp en het kruidenzout.

4
4

Klop de eiwitten in een ruime kom met een garde stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het ricottamengsel.

5
5
  • 20 g biologische ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjespan en leg de courgettelinten erin.

6
6

Schenk het eimengsel erover en bak op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. net gaar.

7
7
  • 250 g biologische cherrytomaatjes
  • 20 g biologische ongezouten roomboter

Halveer ondertussen de tomaatjes, verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min.

8
8
  • 35 g biologische veldsla

Keer de omelet op een groot bord en serveer met de tomaatjes en veldsla.

combinatietip:

Lekker met rozenbroodjes; dit gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.