Kro­kan­te flat­bread met groen­te­spread

Een flatbread schrééuwt nazomer, hoe warm of koud het buiten ook is.

  • borrelhapje
  • 8 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
borrelhapje Een flatbread schrééuwt nazomer, hoe warm of koud het buiten ook is. 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkoolroosjes in heel kleine roosjes. Meng de kurkuma met de olie en meng met de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd elke flatbread in 4 stukken en rooster de laatste 8 min. mee in de oven. Keer halverwege. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in dunne repen. Snijd de muntblaadjes €fijn.
  3. Besmeer de f€latbreads met de groentespread en verdeel de paprikareepjes en bloemkoolroosjes erover. Garneer met de f€ijngesneden munt.

serveertip:

Geen borrel op het programma? Deze flatbreads zijn ook lekker als lunch met een frisse salade erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Krokante flatbread met groentespread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te flat­bread met groen­te­spread

1
1
  • 200 g bloemkoolroosjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkoolroosjes in heel kleine roosjes.

2
2
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • ½ el milde olijfolie

Meng de kurkuma met de olie en meng met de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 flatbreads

Snijd elke flatbread in 4 stukken en rooster de laatste 8 min. mee in de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 147½ g geroosterde rode paprika's in pot
  • 5 g verse munt

Laat de paprika’s uitlekken en snijd in dunne repen. Snijd de muntblaadjes €fijn.

5
5
  • 70 g Zonnatura groentespread linzen tomaat-chili

Besmeer de f€latbreads met de groentespread en verdeel de paprikareepjes en bloemkoolroosjes erover. Garneer met de f€ijngesneden munt.

serveertip:

Geen borrel op het programma? Deze flatbreads zijn ook lekker als lunch met een frisse salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.