Prei­scho­tel met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas.

(97) waardeer
hoofdgerecht We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas. 4 personen
2 97

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.
  3. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Preischotel met zoete-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­scho­tel met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 1 kg zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 zak puntpaprikamix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm.

4
4
  • 125 g geitenkaas naturel

Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.

5
5
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 400 g gesneden prei

Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop.

6
6

Verdeel de puree erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.