Ta­co's met ge­hakt, kid­ney­bo­nen en gu­a­ca­mo­le

Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 25 minuten op tafel.

(2) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 25 minuten op tafel. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. bruin en rul. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min. Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat in 3 min. op middelhoog vuur warm worden.
  3. Verwarm de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de taco’s, guacamole, salsa, room, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s maken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Taco's met gehakt, kidneybonen en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met ge­hakt, kid­ney­bo­nen en gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 1 verspakket guacamole

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. bruin en rul. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min.

3
3
  • 400 g kidneybonen

Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat in 3 min. op middelhoog vuur warm worden.

4
4
  • 12 tacoschelpen
  • ½ krop ijsbergsla

Verwarm de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes.

5
5
  • 300 g salsa mild
  • 125 ml sour cream

Zet de taco’s, guacamole, salsa, room, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.