Ta­co’s met ge­hakt, kid­ney­bo­nen en gu­a­ca­mo­le

Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 25 minuten op tafel.

(10) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 25 minuten op tafel. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt samen met de tacokruiden op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.
  2. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de gordita’s, guacamole, salsa, sour cream, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co’s met ge­hakt, kid­ney­bo­nen en gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1½ el Mexicaanse tacokruiden

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt samen met de tacokruiden op hoog vuur in 3 min. rul.

2
2
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente

Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 400 g kidneybonen in blik

Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

4
4

Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 8 gordita's

Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • ½ krop ijsbergsla

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

7
7
  • 200 g koelverse guacamole
  • 300 g salsa mild
  • 125 ml sour cream

Zet de gordita’s, guacamole, salsa, sour cream, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.