Gegrilde-paprikalasagne met romige geitenkaas-saliesaus
Lasagne in een nieuw jasje: zonder lasagnebladen, mét geroosterde paprika.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 250 g kastanjechampignons
- 465 g geroosterde gele paprika's in pot
- 7½ g verse salie
- 50 g ongezouten roomboter
- 300 g mager rundergehakt
- 200 g spinazie
- 40 g bloem
- 400 ml halfvolle melk
- 150 g geitenkaas
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de paprika uitlekken. Snijd de salieblaadjes fijn.
- Verhit 1/5e van de boter in een grote hapjespan en bak de ui met het gehakt 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout Doe in een vergiet, laat goed uitlekken en druk met houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
- Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en fijngesneden salie door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel achtereenvolgens de helft van het gehaktmengsel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de spinazie en de helft van de geitenkaassaus over de ovenschaal. Herhaal dit en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 800 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gegrilde-paprikalasagne met romige geitenkaas-saliesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde-paprikalasagne met romige geitenkaas-saliesaus
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 2 uien
- 250 g kastanjechampignons
- 465 g geroosterde gele paprika's in pot
- 7½ g verse salie
Snipper de ui. Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de paprika uitlekken. Snijd de salieblaadjes fijn.
- 10 g ongezouten roomboter
- 300 g mager rundergehakt
Verhit de boter in een grote hapjespan en bak de ui met het gehakt 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Neem alles met een schuimspaan uit de pan.
- 200 g spinazie
Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe in een vergiet, laat goed uitlekken en druk met houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g bloem
Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min.
- 400 ml halfvolle melk
Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.
- 150 g geitenkaas
Roer de geitenkaas en fijngesneden salie door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel achtereenvolgens de helft van het gehaktmengsel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de spinazie en de helft van de geitenkaassaus over de ovenschaal.
Herhaal dit en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.