Ge­gril­de-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge gei­ten­kaas-sa­lie­saus

Lasagne in een nieuw jasje: zonder lasagnebladen, mét geroosterde paprika.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lasagne in een nieuw jasje: zonder lasagnebladen, mét geroosterde paprika. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de paprika uitlekken. Snijd de salieblaadjes fijn.
  2. Verhit 1/5e van de boter in een grote hapjespan en bak de ui met het gehakt 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout Doe in een vergiet, laat goed uitlekken en druk met houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  3. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en fijngesneden salie door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel achtereenvolgens de helft van het gehaktmengsel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de spinazie en de helft van de geitenkaassaus over de ovenschaal. Herhaal dit en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Gegrilde-paprikalasagne met romige geitenkaas-saliesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge gei­ten­kaas-sa­lie­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 465 g geroosterde gele paprika's in pot
  • 7½ g verse salie

Snipper de ui. Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de paprika uitlekken. Snijd de salieblaadjes fijn.

3
3
  • 10 g ongezouten roomboter
  • 300 g mager rundergehakt

Verhit de boter in een grote hapjespan en bak de ui met het gehakt 3 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Neem alles met een schuimspaan uit de pan.

5
5
  • 200 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Doe in een vergiet, laat goed uitlekken en druk met houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

7
7
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 40 g bloem

Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min.

8
8
  • 400 ml halfvolle melk

Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.

9
9
  • 150 g geitenkaas

Roer de geitenkaas en fijngesneden salie door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel achtereenvolgens de helft van het gehaktmengsel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de spinazie en de helft van de geitenkaassaus over de ovenschaal.

11
11

Herhaal dit en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.