Ro­de pas­ta­sa­la­de

De saus voor deze pastasalade is intens zoet doordat er geroosterde, zondoorstoofde paprika in gaan. Buon appetito!

(231) waardeer
italiaans hoofdgerecht De saus voor deze pastasalade is intens zoet doordat er geroosterde, zondoorstoofde paprika in gaan. Buon appetito! 4 personen
3 231

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af met lauwwarm water. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de korsten van het brood en week het sneetje 2 min. in de melk. Knijp uit en doe in een kom. Voeg het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika, de knoflook, olijfolie en de helft van het amandelschaafsel toe. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Meng de saus door de pasta.
  3. Snijd de rest van de paprika's in reepjes. Meng met de cherrytomaten door de pastasalade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

combinatietip:

Ook lekker met gerookte-kipreepjes.

bewaartip:

Je kunt de pasta een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rode pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af met lauwwarm water.

2
2
  • 55 g amandelschaafsel

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

3
3
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook

Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 sneetje wit casinobrood
  • 50 ml halfvolle melk

Snijd de korsten van het brood en week het sneetje 2 min. in de melk. Knijp uit en doe in een kom.

5
5
  • 250 g geroosterde rode paprika's in pot
  • 2 el milde olijfolie

Voeg het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika, de knoflook, olijfolie en de helft van het amandelschaafsel toe.

6
6

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Meng de saus door de pasta.

7
7

Snijd de rest van de paprika's in reepjes.

8
8

Meng met de cherrytomaten door de pastasalade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

combinatietip:

Ook lekker met gerookte-kipreepjes.

bewaartip:

Je kunt de pasta een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.