Rode pastasalade

De saus voor deze pastasalade is intens zoet doordat er geroosterde, zondoorstoofde paprika in gaan. Buon appetito!

365 kcal

20 min. bereiden

2.6/5

(245)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2011 nr. 04 - Vier het voorjaar

februari 2020 - februari 2020

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af met lauwwarm water. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn.

  2. Snijd de korsten van het brood en week het sneetje 2 min. in de melk. Knijp uit en doe in een kom. Voeg het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika, de knoflook, olijfolie en de helft van het amandelschaafsel toe. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Meng de saus door de pasta.

  3. Snijd de rest van de paprika's in reepjes. Meng met de cherrytomaten door de pastasalade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

  • combinatietipOok lekker met gerookte-kipreepjes.
  • bewaartipJe kunt de pasta een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Rode pastasalade

De saus voor deze pastasalade is intens zoet doordat er geroosterde, zondoorstoofde paprika in gaan. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig