Eenpansgerecht met quinoa
Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.
735 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram maiskorrels in blik
maiskorrels in blik
400 gram kidneybonen in blik
kidneybonen in blik
3 rode paprika's
rode paprika's
800 gram tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
300 gram driekleurenquinoa
driekleurenquinoa
3 eetlepel Mexicaanse tacokruiden
Mexicaanse tacokruiden
300 ml water
water
125 gram cheddar aan stuk
cheddar aan stuk
15 gram verse koriander
verse koriander
1 limoen
limoen
Dit heb je nodig
hapjespan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 07 - Maak het simpel
augustus 2018 - augustus 2018
Allerhande Box Week 14 2020 - Allerhande Box Week 14 2020
Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.
Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.
- combinatietipLekker met chipotle peper in adobosaus (potje 230 g, La Morena).
Eenpansgerecht met quinoa
Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.
Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.
combinatietip:Lekker met chipotle peper in adobosaus (potje 230 g, La Morena).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g maiskorrels in blik
400 g kidneybonen in blik
3 rode paprika's
800 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
300 g driekleurenquinoa
3 el Mexicaanse tacokruiden
300 ml water
125 g cheddar aan stuk
15 g verse koriander
1 limoen
Dit heb je nodig
hapjespan




