Eenpansgerecht met quinoa

Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.

735 kcal

30 min. bereiden

4.2/5

(187)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram maiskorrels in blik

    maiskorrels in blik

  • 400 gram kidneybonen in blik

    kidneybonen in blik

  • 3 rode paprika's

    rode paprika's

  • 800 gram tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

    tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

  • 300 gram driekleurenquinoa

    driekleurenquinoa

  • 3 eetlepel Mexicaanse tacokruiden

    Mexicaanse tacokruiden

  • 300 ml water

    water

  • 125 gram cheddar aan stuk

    cheddar aan stuk

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

  • 1 limoen

    limoen

Dit heb je nodig

  • hapjespan


2019 nr. 07 - Maak het simpel

augustus 2018 - augustus 2018

Allerhande Box Week 14 2020 - Allerhande Box Week 14 2020

Aan de slag

  1. Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.

  3. Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

  • combinatietipLekker met chipotle peper in adobosaus (potje 230 g, La Morena).

Wat vond je van dit recept?

Eenpansgerecht met quinoa

Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig