bewaar
Mexicaans eenpansgerecht met quinoa
Mexicaans eenpansgerecht met quinoa
bewaar

Mexicaans eenpansgerecht met quinoa

Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.

30 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

maiskorrels in blik

400 g

kidneybonen in blik

3

rode paprika's

800 g

tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

300 g

driekleurenquinoa

3 el

Mexicaanse tacokruiden

300 ml

water

125 g

cheddar aan stuk

15 g

verse koriander

1

limoen

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.

Aan de slag

1

Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.

3

Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

combinatietipLekker met chipotle peper in adobosaus (potje 230 g, La Morena).