Mexi­caans een­pans­ge­recht met quinoa

Alles in één pan: groenten, quinoa en kaas met Mexicaanse kruiden.

(16) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Alles in één pan: groenten, quinoa en kaas met Mexicaanse kruiden. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Doe alle groenten, de quinoa en kruiden in een grote hapjespan van Ø 30 cm, giet het water erover en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken. Schep af en toe om.
  3. Rasp ondertussen de cheddar en meng door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met diced chipotle peper (potje 230 g, La Morena).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Mexicaans eenpansgerecht met quinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caans een­pans­ge­recht met quinoa

1
1
  • 300 g maiskorrels in blik
  • 400 g kidneybonen in blik

Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 3 paprika's

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 800 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
  • 300 g driekleurenquinoa
  • 3 el Mexicaanse tacokruiden
  • 500 ml water

Doe alle groenten, de quinoa en kruiden in een grote hapjespan van Ø 30 cm, giet het water erover en breng aan de kook.

4
4

Laat ca. 20 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken. Schep af en toe om.

5
5
  • 75 g cheddar 48+
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de cheddar en meng door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met diced chipotle peper (potje 230 g, La Morena).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.