Sky­r­dip met pis­ta­che, munt en kom­kom­mer

Met frisse yoghurt kun je heerlijke dips maken voor bij de borrel.

(0) waardeer
bijgerecht Met frisse yoghurt kun je heerlijke dips maken voor bij de borrel. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenootjes in 4-5 min. goudbruin. Laat aˆkoelen op een bord.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Meng de skyr in een kom met ⅔ van de munt en de helft van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de schaaltjes. Bestrooi met de pistachenootjes, de rest van de munt en de rest van de komkommer en besprenkel met de olie. Strooi er eventueel nog wat peper over.
  4. Zet elk schaaltje op een bord. Halveer de radijs en verdeel samen met de wortels en groentechips over de borden.

serveertip:

Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht of borrelhapje eten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Skyrdip met pistache, munt en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sky­r­dip met pis­ta­che, munt en kom­kom­mer

1
1
  • 25 g gepelde pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenootjes in 4-5 min. goudbruin. Laat aˆkoelen op een bord.

2
2
  • 10 g verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.

3
3
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

4
4
  • 500 g yoghurt Skyr

Meng de skyr in een kom met ⅔ van de munt en de helft van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de schaaltjes.

5
5
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bestrooi met de pistachenootjes, de rest van de munt en de rest van de komkommer en besprenkel met de olie. Strooi er eventueel nog wat peper over.

6
6
  • 100 g radijsjes
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 200 g groentechips

Zet elk schaaltje op een bord. Halveer de radijs en verdeel samen met de wortels en groentechips over de borden.

serveertip:

Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht of borrelhapje eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.