Pa­rel­cous­cous­sa­la­de met sar­di­nes

Zo'n salade (van maar 6 ingrediënten!) die je op een zomerse dag lekker in de tuin eet.

(6) waardeer
hoofdgerecht Zo'n salade (van maar 6 ingrediënten!) die je op een zomerse dag lekker in de tuin eet. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een kom en schenk er zo veel kokend water over tot de rijst onder staat. Laat 2 min. staan en giet af. Schep de couscous erdoor.
  2. Laat ondertussen de sardines uitlekken, maar vang 3 el (bij 4 personen) van de olie op. Snijd de bieslook fijn. Meng de olie en de helft van de bieslook door de hummus.
  3. Schep de hummus door de bietjes en vervolgens voorzichtig door de couscous. Trek de sardines met 2 vorken in stukjes uit elkaar en verdeel over de salade. Bestrooi met de rest van de bieslook.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 29-32

Parelcouscoussalade met sardines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous­sa­la­de met sar­di­nes

1
1
  • 300 g parelcouscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g broccolirijst

Doe de broccolirijst in een kom en schenk er zo veel kokend water over tot de rijst onder staat. Laat 2 min. staan en giet af. Schep de couscous erdoor.

3
3
  • 240 g sardines in olijfolie
  • 10 g verse bieslook

Laat ondertussen de sardines uitlekken, maar vang 3 el (bij 4 personen) van de olie op. Snijd de bieslook fijn.

4
4
  • 200 g hummus

Meng de olie en de helft van de bieslook door de hummus.

5
5
  • 400 g koelverse geraspte bietjes

Schep de hummus door de bietjes en vervolgens voorzichtig door de couscous. Trek de sardines met 2 vorken in stukjes uit elkaar en verdeel over de salade.

6
6

Bestrooi met de rest van de bieslook.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.