bewaar
Parelcouscoussalade met sardines
Parelcouscoussalade met sardines
bewaar

Parelcouscoussalade met sardines

Zo'n salade (van maar 6 ingrediënten!) die je op een zomerse dag lekker in de tuin eet.

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

parelcouscous

400 g

broccolirijst

240 g

sardines in olijfolie

10 g

verse bieslook

200 g

hummus

400 g

koelverse geraspte bietjes

Zo'n salade (van maar 6 ingrediënten!) die je op een zomerse dag lekker in de tuin eet.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een kom en schenk er zo veel kokend water over tot de rijst onder staat. Laat 2 min. staan en giet af. Schep de couscous erdoor.

2

Laat ondertussen de sardines uitlekken, maar vang 3 el (bij 4 personen) van de olie op. Snijd de bieslook fijn. Meng de olie en de helft van de bieslook door de hummus.

3

Schep de hummus door de bietjes en vervolgens voorzichtig door de couscous. Trek de sardines met 2 vorken in stukjes uit elkaar en verdeel over de salade. Bestrooi met de rest van de bieslook.

combinatietipLekker met partjes citroen.