Parelcouscoussalade met sardines
Zo'n salade (van maar 6 ingrediënten!) die je op een zomerse dag lekker in de tuin eet.
650 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
400 g
240 g
10 g
200 g
400 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 29-32 - 2018 week 29-32
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een kom en schenk er zo veel kokend water over tot de rijst onder staat. Laat 2 min. staan en giet af. Schep de couscous erdoor.
Laat ondertussen de sardines uitlekken, maar vang 3 el (bij 4 personen) van de olie op. Snijd de bieslook fijn. Meng de olie en de helft van de bieslook door de hummus.
Schep de hummus door de bietjes en vervolgens voorzichtig door de couscous. Trek de sardines met 2 vorken in stukjes uit elkaar en verdeel over de salade. Bestrooi met de rest van de bieslook.
- combinatietipLekker met partjes citroen.
Parelcouscoussalade met sardines
Zo'n salade (van maar 6 ingrediënten!) die je op een zomerse dag lekker in de tuin eet.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een kom en schenk er zo veel kokend water over tot de rijst onder staat. Laat 2 min. staan en giet af. Schep de couscous erdoor.
Laat ondertussen de sardines uitlekken, maar vang 3 el (bij 4 personen) van de olie op. Snijd de bieslook fijn. Meng de olie en de helft van de bieslook door de hummus.
Schep de hummus door de bietjes en vervolgens voorzichtig door de couscous. Trek de sardines met 2 vorken in stukjes uit elkaar en verdeel over de salade. Bestrooi met de rest van de bieslook.
combinatietip:Lekker met partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g parelcouscous
400 g broccolirijst
240 g sardines in olijfolie
10 g verse bieslook
200 g hummus
400 g koelverse geraspte bietjes




