bewaar
Ballentoren
Ballentoren
bewaar

Ballentoren

20 min. bereiden
45 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

25 porties

50

slagroomsoesjes

300 g

witte chocolade

125 ml

slagroom

1 potje

decoratiemimosa

Dit heb je nodig

  • gekleurd cadeaulint

  • kommetje, doorsnede ca. 14 cm

  • platte schaal, doorsnede ca. 30 cm

  • doorzichtig cadeaufolie

Aan de slag

1

Haal de soesjes uit de verpakking en laat ze op een schaal of bord ongeveer 45 minuten ontdooien. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes.

2

Schenk de slagroom bij de chocolade. Zet de pan op heel laag vuur. Roer met een houten pollepel tot alle chocolade gesmolten is.

3

Zet het kommetje omgekeerd op een platte schaal. Haal 15 soesjes een voor een door de chocolade zodat ze er goed mee bedekt zijn. Zet ze in een cirkel rond het kommetje.

4

Doop voor de volgende laag 12 soesjes in de chocolade en plak ze op de eerste rij soesjes en tegen de kom. Bouw zo de toren de hoogte in. Leg wanneer er een gat ontstaat, ook een soesje in het midden voor de stevigheid. Ga door tot alle soesjes op zijn.

5

De overgebleven chocolade is nu waarschijnlijk hard geworden. Zet de pan nog 1 minuut op laag vuur en roer weer even. Laat de rest van de chocolade over de soesjestoren druipen. Versier de taart, nu de chocolade nog zacht is, met de mimosabolletjes.