Soes­jes­taart met cho­co­la­de­saus en slag­room

(119) waardeer
frans nagerecht 8 personen
4 119

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soesjes en minibanaantjes laten ontdooien. Chocolade raspen en met het water 15 min. laten koken. Van slagroom 6 el apart houden. Rest met de vanillesuiker stijf kloppen. Taart bouwen: op groot bord 2 slagroomsoesjes leggen Daar 8 moorkopsoesjes omheen leggen. Hieromheen om en om 8 banaantjes en 8 slagroomsoesjes leggen. Hierop, in midden, 4 banaantjes leggen. Hieromheen om en om 4 moorkop- en 4 slagroomsoesjes leggen. Taart met toeven slagroom garneren. Warme chocolade met de vanillesuiker en 6 el room mengen. Chocoladesaus over taart schenken, met pillen garneren en rijkelijk met poedersuiker bestrooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 12-13

Soesjestaart met chocoladesaus en slagroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soes­jes­taart met cho­co­la­de­saus en slag­room

1
1
  • 16 diepvries slagroomsoesjes
  • 1 doosje moorkopsoesjes
  • 1 doosje minibanaatjes
  • 400 g pure chocolade
  • 400 ml water
  • 250 ml verse slagroom

Soesjes en minibanaantjes laten ontdooien. Chocolade raspen en met het water 15 min. laten koken. Van slagroom 6 el apart houden.

2
2
  • 1 zakje vanillesuiker

Rest met de vanillesuiker stijf kloppen. Taart bouwen: op groot bord 2 slagroomsoesjes leggen Daar 8 moorkopsoesjes omheen leggen.

3
3

Hieromheen om en om 8 banaantjes en 8 slagroomsoesjes leggen. Hierop, in midden, 4 banaantjes leggen.

4
4

Hieromheen om en om 4 moorkop- en 4 slagroomsoesjes leggen. Taart met toeven slagroom garneren.

5
5
  • 1 zakje vanillesuiker

Warme chocolade met de vanillesuiker en 6 el room mengen.

6
6
  • ½ flesje gekleurde zachte parels

Chocoladesaus over taart schenken, met pillen garneren en rijkelijk met poedersuiker bestrooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.