BLT-sand­wich met al­li­o­li

Deze classic met een Spaans tintje is een hit op elke picknick!

(0) waardeer
amerikaans lunch Deze classic met een Spaans tintje is een hit op elke picknick! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood in in een broodrooster. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen en bak 2 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn.
  3. Snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Besmeer ⅔ van de sneetjes geroosterd brood aan 1 kant met de allioli. Verdeel over ⅓ van deze sneetjes brood de botersla, tomaat en flinterdunne gerookte kip.
  4. Besmeer de rest van de sneetjes brood met de geprakte avocado en beleg met de bacon en ui. Leg deze op de sneetjes brood met gerookte kip en dek af met de rest van het brood met de allioli aan de onderkant. Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat de sandwich uit elkaar valt. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

BLT-sandwich met allioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

BLT-sand­wich met al­li­o­li

1
1
  • 12 sneetjes meergranen vloerbroden

Rooster de sneetjes brood in in een broodrooster.

2
2
  • 100 g bacon

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 rode ui

Snijd de rode ui in halve ringen en bak 2 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn.

5
5
  • 3 tastytom-trostomaten
  • 6 el Yildriz Spaanse allioli

Snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Besmeer ⅔ van de sneetjes geroosterd brood aan 1 kant met de allioli.

6
6
  • 50 g botersla
  • 100 g flinterdunne gerookte kip

Verdeel over ⅓ van deze sneetjes brood de botersla, tomaat en flinterdunne gerookte kip.

7
7

Besmeer de rest van de sneetjes brood met de geprakte avocado en beleg met de bacon en ui.

8
8

Leg deze op de sneetjes brood met gerookte kip en dek af met de rest van het brood met de allioli aan de onderkant.

9
9

Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat de sandwich uit elkaar valt. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.