Open sand­wich met rook­vlees & zacht­ge­kookt ei

Het paradepaardje van je volgende brunch.

(1) waardeer
brunch Het paradepaardje van je volgende brunch. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 7 min. in kokend water halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd ¾ van de tuinkers fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Beleg het brood met de avocado en veldsla. Verdeel het rookvlees met de eipartjes over het brood. Besprenkel met de yoghurtdressing en garneer met de rest van de tuinkers.

Tip:

Wist je dat je dit recept volledig kan maken met biologische ingrediënten?

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 23-24

Open sandwich met rookvlees & zachtgekookt ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open sand­wich met rook­vlees & zacht­ge­kookt ei

1
1
  • 6 middelgrote eieren

Kook de eieren 7 min. in kokend water halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

3
3
  • ¾ bakje tuinkers
  • 6 el yoghurt Griekse stijl

Snijd de tuinkers fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 8 sneetjes AH Biologisch vloerbrood meerzaden
  • 50 g veldsla

Beleg het brood met de avocado en veldsla.

5
5
  • 100 g rookvlees
  • ¼ bakje tuinkers

Verdeel het rookvlees met de eipartjes over het brood. Besprenkel met de yoghurtdressing en garneer met de rest van de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.