Roodfruitijstaart
Een taart waar je bezoek naar blijft vragen. Jouw geheimpje: het kost je maar 10 minuutjes.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 liter vanilleroomijs
- 167½ g aardbei fruitspread minder suiker
- 1 liter Italiaans schepijs spagnola
- 75 g witte chocolade
- 250 g aardbeien
Keukenspullen
- bakpapier
- springvorm (ø 20 cm )
Advertentie
Bereiden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover. Laat het ijs eventueel in de koelkast eerst iets zachter worden om het makkelijker te kunnen verdelen.
- Verdeel de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het kersenijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 1 uur in de vriezer.
- Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met de chocolade en leg de halve aardbeien erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Roodfruitijstaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roodfruitijstaart
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- 1 liter vanilleroomijs
Verdeel het vanilleroomijs erover. Laat het ijs eventueel in de koelkast eerst iets zachter worden om het makkelijker te kunnen verdelen.
- 167½ g aardbei fruitspread minder suiker
Verdeel de fruitspread over het vanilleroomijs.
- 1 liter Italiaans schepijs spagnola
Verdeel hier het kersenijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 1 uur in de vriezer.
- 75 g witte chocolade
Rasp de witte chocolade grof.
- 250 g aardbeien
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met de chocolade en leg de halve aardbeien erop.