Rood­frui­tij­staart

Een taart waar je bezoek naar blijft vragen. Jouw geheimpje: het kost je maar 10 minuutjes.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(1) waardeer
nagerecht Een taart waar je bezoek naar blijft vragen. Jouw geheimpje: het kost je maar 10 minuutjes. 10 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (ø 20 cm )

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover. Laat het ijs eventueel in de koelkast eerst iets zachter worden om het makkelijker te kunnen verdelen.
  2. Verdeel de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het kersenijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 1 uur in de vriezer.
  3. Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met de chocolade en leg de halve aardbeien erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Roodfruitijstaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rood­frui­tij­staart

1
1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2
2
  • 1 liter vanilleroomijs

Verdeel het vanilleroomijs erover. Laat het ijs eventueel in de koelkast eerst iets zachter worden om het makkelijker te kunnen verdelen.

3
3
  • 167½ g aardbei fruitspread minder suiker

Verdeel de fruitspread over het vanilleroomijs.

4
4
  • 1 liter Italiaans schepijs spagnola

Verdeel hier het kersenijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 1 uur in de vriezer.

5
5
  • 75 g witte chocolade

Rasp de witte chocolade grof.

6
6
  • 250 g aardbeien

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met de chocolade en leg de halve aardbeien erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.