Kap­sa­lon kip met air­fry­er-aard­ap­pel­schijf­jes

DIY kapsalon maak je gewoon in je eigen airfryer.

(3) waardeer
hoofdgerecht DIY kapsalon maak je gewoon in je eigen airfryer. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • airfryer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in een airfryer.
  2. Snijd de knoflook en de blaadjes van de munt fijn. Meng met de yoghurt en yoghurtmayonaise tot knoflooksaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de sla in reepjes. Snijd de peterselie fijn.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt in 6 min. rul en gaar. Voeg na 3 min. de lemon pepper en eventueel zout toe.
  4. Verdeel de aardappelschijfjes over de bakjes (of borden). Verdeel achtereenvolgens de sla, het gehakt en de avocado erover. Verkruimel de feta en verdeel met de knoflook saus erover. Bestrooi met de peterselie.

serveertip:

Lekker met srirachasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 6 g
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Kapsalon kip met airfryer-aardappelschijfjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kap­sa­lon kip met air­fry­er-aard­ap­pel­schijf­jes

1
1
  • 450 g CêlaVita airfryerschijfjes

Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in een airfryer.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse munt
  • 170 g Griekse yoghurt 0%
  • 1 el yoghurtmayonaise

Snijd de knoflook en de blaadjes van de munt fijn. Meng met de yoghurt en yoghurtmayonaise tot knoflooksaus.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm.

5
5
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de sla in reepjes. Snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 2 tl Euroma by Jonnie Boer lemon pepper

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt in 6 min. rul en gaar. Voeg na 3 min. de lemon pepper en eventueel zout toe.

7
7

Verdeel de aardappelschijfjes over de bakjes (of borden). Verdeel achtereenvolgens de sla, het gehakt en de avocado erover.

8
8
  • 150 g feta

Verkruimel de feta en verdeel met de knoflook saus erover. Bestrooi met de peterselie.

serveertip:

Lekker met srirachasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.