bewaar
Kapsalon kip met airfryer-aardappelschijfjes
Kapsalon kip met airfryer-aardappelschijfjes
bewaar

Kapsalon kip met airfryer-aardappelschijfjes

DIY kapsalon maak je gewoon in je eigen airfryer.

25 min. bereiden
11waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    450 g

    CêlaVita airfryerschijfjes

    2 tenen

    knoflook

    10 g

    verse munt

    170 g

    Griekse yoghurt 0%

    1 el

    yoghurtmayonaise

    2

    eetrijpe avocado's

    ¼ krop

    ijsbergsla

    15 g

    verse platte peterselie

    1 el

    traditionele olijfolie

    300 g

    kipgehakt naturel

    2 tl

    Euroma by Jonnie Boer lemon pepper

    150 g

    feta

    Dit heb je nodig

    • airfryer

    DIY kapsalon maak je gewoon in je eigen airfryer.

    Aan de slag

    1

    Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in een airfryer.

    2

    Snijd de knoflook en de blaadjes van de munt fijn. Meng met de yoghurt en yoghurtmayonaise tot knoflooksaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de sla in reepjes. Snijd de peterselie fijn.

    3

    Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt in 6 min. rul en gaar. Voeg na 3 min. de lemon pepper en eventueel zout toe.

    4

    Verdeel de aardappelschijfjes over de bakjes (of borden). Verdeel achtereenvolgens de sla, het gehakt en de avocado erover. Verkruimel de feta en verdeel met de knoflook saus erover. Bestrooi met de peterselie.

    serveertipLekker met srirachasaus.