Kro­kan­te ca­jun-spek­lap­jes met mais-avo­ca­dosal­sa

Speklapjes zijn echte klassiekers op de barbecue. Maak ze eens anders met picadillo en een lekkere salsa.

(7) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Speklapjes zijn echte klassiekers op de barbecue. Maak ze eens anders met picadillo en een lekkere salsa. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Dit doe je door de kolen maar aan een kant van de barbecue te leggen. Het vet kan bij een te hete barbecue op het houtskool terechtkomen en vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden. Leg de speklapjes dan op het koelere gedeelte.
  2. Bestrooi de speklapjes rondom met de picadillo en eventueel zout. Laat in 20 min. op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de salsa. Snijd hiervoor de avocado in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Laat de mais uitlekken. Meng de avocado, tomaat, peterselie, sjalot, mais, limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen) en de tabasco door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Gril de speklapjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Serveer de speklapjes met de salsa.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te ca­jun-spek­lap­jes met mais-avo­ca­dosal­sa

1
1

Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Dit doe je door de kolen maar aan een kant van de barbecue te leggen.

2
2

Het vet kan bij een te hete barbecue op het houtskool terechtkomen en vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden. Leg de speklapjes dan op het koelere gedeelte.

3
3
  • 2 schalen gemarineerde speklapjes à la minute
  • 2 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

Bestrooi de speklapjes rondom met de picadillo en eventueel zout. Laat in 20 min. op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de salsa.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 Tasty Tom trostomaten

Snijd hiervoor de avocado in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

5
5
  • 10 g verse platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 150 g mais in blik

Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Laat de mais uitlekken.

6
6
  • 2 tl tabasco chipotle pepper sauce

Meng de avocado, tomaat, peterselie, sjalot, mais, limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen) en de tabasco door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Gril de speklapjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig.

8
8

Serveer de speklapjes met de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.