Ve­ge­ta­ri­sche pa­el­la met ge­gril­de groen­ten en ge­bak­ken hal­lou­mi

De basis staat vast, maar het fijne aan paella is dat je kunt variëren met de rest van de smaken.

(3) waardeer
spaans hoofdgerecht De basis staat vast, maar het fijne aan paella is dat je kunt variëren met de rest van de smaken. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de rijst al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder, gegrilde groenten, tomato frito, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep de paella af en toe om.
  2. Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de halloumi in 2 plakken per persoon en bak 3 min. Keer halverwege.
  3. Meng de olijven en ⅔ van de peterselie door de paella. Verdeel de paella over een schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.

Tip:

Halloumi is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt dit ingrediënt ook vervangen door 150 g feta over de paella te verkruimelen.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Vegetarische paella met gegrilde groenten en gebakken halloumi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche pa­el­la met ge­gril­de groen­ten en ge­bak­ken hal­lou­mi

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie in een hapjespan en bak de rijst al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • ½ el gerookte-paprikapoeder
  • 900 g diepvries gegrilde groenten
  • 330 ml tomato frito
  • ½ groentebouillontablet
  • 650 ml water

Voeg de paprikapoeder, gegrilde groenten, tomato frito, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.

3
3

Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep de paella af en toe om.

4
4
  • 120 g biologische Kalamata-olijven
  • 15 g peterselie

Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter.

5
5
  • 225 g halloumi kaas

Snijd de halloumi in 2 plakken per persoon en bak 3 min. Keer halverwege.

6
6

Meng de olijven en ⅔ van de peterselie door de paella. Verdeel de paella over een schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.