Gor­di­ta’s met kid­ney­bo­nen en een ge­bak­ken ei­tje

Normaal rol je ze misschien op, maar dan zie je al die heerlijke ingrediënten niet meer. Is toch zonde?

(1) waardeer
zuid-amerikaans lunch Normaal rol je ze misschien op, maar dan zie je al die heerlijke ingrediënten niet meer. Is toch zonde? 2 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 8 min. in de oven.
  2. Halveer de limoen. Rasp de groene schil van de ene helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in parten. Doe het limoenrasp samen met ½ el limoensap (bij 2 personen) in een steelpan en voeg de kidneybonen toe (afgieten is niet nodig). Verwarm de bonen al roerend en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de kidneybonen, salsa en rauwkost over de gordita’s en verdeel de gebakken eitjes erover. Serveer de limoenparten erbij.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook maken voor een stevig ontbijt of brunch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Gordita’s met kidneybonen en een gebakken eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gor­di­ta’s met kid­ney­bo­nen en een ge­bak­ken ei­tje

1
1
  • 2 gordita's
  • 1 tl arachideolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi eventueel met zout.

2
2

Bak de gordita's ca. 8 min. in de oven.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en halveer. Rasp de groene schil van de ene helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in parten.

4
4
  • 225 g kleine rode kidneybonen in zak

Doe het limoenrasp samen met ½ el limoensap (bij 2 personen) in een steelpan en voeg de kidneybonen toe (afgieten is niet nodig).

5
5

Verwarm de bonen al roerend en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren.

7
7
  • 75 g salsa hot
  • 150 g Mexicaanse rauwkost

Verdeel de kidneybonen, salsa en rauwkost over de gordita’s en verdeel de gebakken eitjes erover. Serveer de limoenparten erbij.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook maken voor een stevig ontbijt of brunch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.