Ita­li­aan­se cham­pig­non­bur­ger met ge­gril­de au­ber­gi­ne

De vegaburger is hot. Dus bak je vanavond een champignonburger!

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht De vegaburger is hot. Dus bak je vanavond een champignonburger! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een ½ cm. Halveer de tomaten. Snijd de oregano en knoflook fijn.
  3. Bestrijk de snijkanten van de aubergine en tomaat met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergine in porties in 6 min. gaar. Keer halverwege. Gril de tomaat op de snijkant 3 min.
  4. Meng ondertussen de helft van de oregano, de knoflook, de rest van de olie en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd 4 plakken aubergine apart. Schep de rest van de aubergine en de tomaat voorzichtig om met de dressing en verdeel over een grote platte schaal.
  5. Bak de Italiaanse bollen en champignonburgers ca. 8 min. op een rooster in het midden van de oven. Meng de ricotta met de rest van de oregano en peper. Haal 4 blaadjes van de sla los voor op de broodjes en snijd de rest grof. Schep om met de gegrilde groente.
  6. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de helft van de ricotta. Verdeel de blaadjes sla en apart gehouden aubergine erover. Leg de burgers en de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de gegrilde groente en de rest van de ricotta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 26 2018

Italiaanse champignonburger met gegrilde aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se cham­pig­non­bur­ger met ge­gril­de au­ber­gi­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 aubergines
  • 6 tomaten
  • 15 g oregano
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een ½ cm. Halveer de tomaten. Snijd de oregano en knoflook fijn.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Bestrijk de snijkanten van de aubergine en tomaat met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergine in porties in 6 min. gaar. Keer halverwege. Gril de tomaat op de snijkant 3 min.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

5
5
  • 4 el milde olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn

Meng ondertussen de helft van de oregano, de knoflook, de olie en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Houd 4 plakken aubergine apart. Schep de rest van de aubergine en de tomaat voorzichtig om met de dressing en verdeel over een grote platte schaal.

7
7
  • 4 Italiaanse bollen
  • 4 champignon gran formaggio burgers
  • 250 g Galbani ricotta

Bak de Italiaanse bollen en champignonburgers ca. 8 min. op een rooster in het midden van de oven. Meng de ricotta met de rest van de oregano en peper.

8
8
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal 4 blaadjes van de sla los voor op de broodjes en snijd de rest grof. Schep om met de gegrilde groente.

9
9

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de helft van de ricotta. Verdeel de blaadjes sla en apart gehouden aubergine erover.

10
10

Leg de burgers en de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de gegrilde groente en de rest van de ricotta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.