Ha­ver­mout­bi­tes

Voor de lekkerste bites ga je zelf de keuken in. O la la wat lekker!

  • tussendoortje
  • 24 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 40 min. wachten
(0) waardeer
tussendoortje Voor de lekkerste bites ga je zelf de keuken in. O la la wat lekker! 24 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • rechthoekige bakvorm (15 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon. Smelt de kokosolie en rasp de gele schil van de citroen. Doe de kokosolie, het citroenrasp, de havermout, 5/6 van de amandelen, de amandelpasta en een snufje zout in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Verdeel de aardbeienconfiture erover en laat ca. 1½ uur opstijven in de vriezer.
  3. Hak de rest van de amandelen fijn en verdeel samen met de pittenmix over het mengsel. Snijd in blokjes, laat 10 min. staan en serveer.

bewaartip:

Je kunt de bites 1 dag bewaren in de koelkast of ze direct na het bereiden invriezen (max. 3 maanden).

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutbites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­bi­tes

1
1
  • 1 citroen
  • 3 el kokosolie

Boen de citroen schoon. Smelt de kokosolie en rasp de gele schil van de citroen.

2
2
  • 150 g havermout
  • 75 g geroosterde amandelen
  • 100 g amandelpasta

Doe de kokosolie, het citroenrasp, de havermout, de amandelen, de amandelpasta en een snufje zout in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.

3
3

Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan.

4
4
  • 4 el aardbeienconfiture

Verdeel de aardbeienconfiture erover en laat ca. 1½ uur opstijven in de vriezer.

5
5
  • 15 g geroosterde amandelen
  • 20 g saladepittenmix

Hak de rest van de amandelen fijn en verdeel samen met de pittenmix over het mengsel. Snijd in blokjes, laat 10 min. staan en serveer.

bewaartip:

Je kunt de bites 1 dag bewaren in de koelkast of ze direct na het bereiden invriezen (max. 3 maanden).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.