Pas­ta pes­to met spi­na­zie en kro­kan­te kip

Alsof je op dat zonnige terrasje in Florence zit, zo smaakt deze pasta pesto.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Alsof je op dat zonnige terrasje in Florence zit, zo smaakt deze pasta pesto. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de kaas en meng de helft met de panko, peper en eventueel zout.
  2. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Verdeel de kip over de ovenschaal. Besmeer met ½ el pesto per persoon en bestrooi met het panko-kaasmengsel. Bak ca. 20 min. gaar in de oven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in dunne reepjes (julienne). Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto. Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta pesto met spinazie en krokante kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met spi­na­zie en kro­kan­te kip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 25 g panko

Rasp ondertussen de kaas en meng de helft met de panko, peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 kipfilet

Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat.

4
4
  • 30 g Grand'Italia Pasta Pesto Basilico

Verdeel de kip over de ovenschaal. Besmeer met ½ el pesto per persoon en bestrooi met het panko-kaasmengsel. Bak ca. 20 min. gaar in de oven.

5
5
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 2 courgette
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g spinazie

Snijd ondertussen de courgettes in dunne reepjes (julienne). Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

7
7
  • 155 g Grand'Italia Pasta Pesto Basilico

Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto.

8
8
  • 15 g basilicum

Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.