Lauw­war­me lin­zen­sa­la­de met gei­ten­kaas

Zonniger ga je je bord niet krijgen: een salade met (oké, bijna) alle kleuren van regenboog.

(10) waardeer
hoofdgerecht Zonniger ga je je bord niet krijgen: een salade met (oké, bijna) alle kleuren van regenboog. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de paprikareepjes op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag, voeg de tijm, ui en knoflook toe en fruit op laag vuur 5 min. Kook ondertussen de maiskolven 8 min. in ruim water. Neem uit de pan, laat even afkoelen en snijd met een mes de korrels van de kolven.
  3. Meng de linzen, paprikareepjes en mais in een schaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover en bestrooi met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me lin­zen­sa­la­de met gei­ten­kaas

1
1
  • 400 g linzen in blik

Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 4 takjes verse tijm

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de paprikareepjes op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.

5
5

Zet het vuur laag, voeg de tijm, ui en knoflook toe en fruit op laag vuur 5 min.

6
6
  • 2 maiskolven

Kook ondertussen de maiskolven 8 min. in ruim water. Neem uit de pan, laat even afkoelen en snijd met een mes de korrels van de kolven.

7
7
  • 200 g geitenkaasbolletjes
  • 50 g walnoten

Meng de linzen, paprikareepjes en mais in een schaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover en bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.