Sho­arma­pak­ket­je van de bar­be­cue

Altijd een leuke verrassing wat er in zo'n aluminiumpakketje zit.

(4) waardeer
Altijd een leuke verrassing wat er in zo'n aluminiumpakketje zit. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wegwerpbarbecue
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de wegwerpbarbecue aan en zorg voor medium hitte. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Scheur zoveel stukken aluminiumfolie van de rol als je nodig hebt en verdeel de champignons, ui, paprika en het shoarmavlees erover. Vouw de pakketjes dicht. Prik een gaatje in de onderkant van elk pakketje. Zo kan vrijgekomen vocht ontsnappen. Leg de pakketjes ca. 15 min. op de barbecue.
  3. Neem de pakketjes van de barbecue. Gril de pitabroodjes kort op de barbecue. Snijd de broodjes open en vul met de sla. Verdeel de inhoud van elk pakketje over 2 broodjes. Besprenkel met de shoarmasaus en knoflooksaus.

Tip:

Bereid je de pakketjes op een gewone barbecue? Dan zijn ze waarschijnlijk na 10 min. gaar. Houd de pakketjes goed in de gaten.

bewaartip:

Dit gerecht is ideaal om te bereiden op een wegwerpbarbecue tijdens een picknick. Bereid de pakketjes thuis voor en neem ze met de pitabroodjes, sla en sauzen mee in een koelbox.

video

Sho­arma­pak­ket­je van de BBQ

leuk & snel - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2018

Shoarmapakketje van de barbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­arma­pak­ket­je van de bar­be­cue

1
1

Steek de barbecue aan en zorg voor medium hitte.

2
2
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika

Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 500 g shoarmavlees

Scheur 4 stukken aluminiumfolie van de rol af en verdeel de champignons, ui, paprika en het shoarmavlees erover. Vouw de pakketjes dicht.

4
4

Prik een gaatje in de onderkant van elk pakketje. Zo kan vrijgekomen vocht ontsnappen. Leg de pakketjes ca. 15 min. op de barbecue.

5
5
  • 8 pitabroodjes

Neem de pakketjes van de barbecue. Gril de pitabroodjes kort op de barbecue.

6
6
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 4 el knoflooksaus
  • 4 el shoarmasaus

Snijd de broodjes open en vul met de sla. Verdeel de inhoud van elk pakketje over 2 broodjes. Besprenkel met de shoarmasaus en knoflooksaus.

bewaartip:

Dit gerecht is ideaal om te bereiden op een wegwerpbarbecue tijdens een picknick. Bereid de pakketjes thuis voor en neem ze met de pitabroodjes, sla en sauzen mee in een koelbox.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.