Sus­hi­sa­la­de met kro­kan­te kip

De pokébowl lijkt bijna nog populairder te gaan worden dan de sushi zelf. Snappen wij wel, scheelt je rollen!

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De pokébowl lijkt bijna nog populairder te gaan worden dan de sushi zelf. Snappen wij wel, scheelt je rollen! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het kipgehakt met de wasabipasta en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko in een andere kom. Wentel de kipballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.
  2. Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat). Frituur de balletjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snijd de mango in dunne repen. Meng de rijst en winterpeen met de sojasaus. Verdeel over diepe borden en verdeel de mango, zeewiersalade en gefrituurde kipballetjes erover.

serveertip:

Lekker met wasabimayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Sushisalade met krokante kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sa­la­de met kro­kan­te kip

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 2 tl wasabipasta

Meng ondertussen het kipgehakt met de wasabipasta en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko breadcrumbs

Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko in een andere kom. Wentel de kipballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.

4
4
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat).

5
5

Frituur de balletjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 500 g winterpeen
  • 1 eetrijpe mango

Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snijd de mango in dunne repen.

7
7
  • 2 el sojasaus
  • 125 g zeewiersalade

Meng de rijst en winterpeen met de sojasaus. Verdeel over diepe borden en verdeel de mango, zeewiersalade en gefrituurde kipballetjes erover.

serveertip:

Lekker met wasabimayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.