bewaar
Sushisalade met krokante kip
Sushisalade met krokante kip
bewaar

Sushisalade met krokante kip

De pokébowl lijkt bijna nog populairder te gaan worden dan de sushi zelf. Snappen wij wel, scheelt je rollen!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

300 g

kipgehakt naturel

2 tl

wasabipasta

1

middelgroot ei

50 g

panko breadcrumbs

1 liter

arachideolie

500 g

winterpeen

1

eetrijpe mango

2 el

sojasaus

125 g

zeewiersalade

De pokébowl lijkt bijna nog populairder te gaan worden dan de sushi zelf. Snappen wij wel, scheelt je rollen!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het kipgehakt met de wasabipasta en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko in een andere kom. Wentel de kipballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.

2

Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat). Frituur de balletjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snijd de mango in dunne repen. Meng de rijst en winterpeen met de sojasaus. Verdeel over diepe borden en verdeel de mango, zeewiersalade en gefrituurde kipballetjes erover.

serveertipLekker met wasabimayonaise.