bewaar
Groene groentesalade met stroopdressing
Groene groentesalade met stroopdressing
bewaar

Groene groentesalade met stroopdressing

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kruidkoekrepen

20 g

ongezouten roomboter

80 g

pancetta

500 g

broccoli

5

snoepkomkommers

150 g

minimozzarellabolletjes

2 el

peer-appel-druifstroop

1 el

balsamicoazijn

75 g

veldsla

Aan de slag

1

Snijd de kruidkoek in blokjes van 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.

3

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water. Snijd ondertussen de komkommers in schuine plakjes. Halveer de bolletjes mozzarella. Roer de peer-appel-druifstroop los met de balsamicoazijn.

4

Meng de sla met de broccoli, komkommer, mozzarellabolletjes en kruidkoekcroutons. Verdeel over de kommen en breek de pancetta in stukken erover. Verdeel de stroopdressing erover.

tip

variatietipVervang de mozzarellabolletjes eens door blokjes belegen geitenkaas 50+.