Groe­ne groen­te­sa­la­de met stroop­dres­sing

(0) waardeer
lunch 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kruidkoek in blokjes van 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.
  3. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water. Snijd ondertussen de komkommers in schuine plakjes. Halveer de bolletjes mozzarella. Roer de peer-appel-druifstroop los met de balsamicoazijn.
  4. Meng de sla met de broccoli, komkommer, mozzarellabolletjes en kruidkoekcroutons. Verdeel over de kommen en breek de pancetta in stukken erover. Verdeel de stroopdressing erover.

variatietip:

Vervang de mozzarellabolletjes eens door blokjes belegen geitenkaas 50+.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Groene groentesalade met stroopdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne groen­te­sa­la­de met stroop­dres­sing

1
1
  • 2 kruidkoekrepen

Snijd de kruidkoek in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

3
3
  • 80 g pancetta

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. knapperig.

4
4

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.

5
5
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water.

6
6
  • 5 snoepkomkommers
  • 150 g minimozzarellabolletjes
  • 2 el peer-appel-druifstroop
  • 1 el balsamicoazijn

Snijd ondertussen de komkommers in schuine plakjes. Halveer de bolletjes mozzarella. Roer de peer-appel-druifstroop los met de balsamicoazijn.

7
7
  • 75 g veldsla

Meng de sla met de broccoli, komkommer, mozzarellabolletjes en kruidkoekcroutons.

8
8

Verdeel over de kommen en breek de pancetta in stukken erover. Verdeel de stroopdressing erover.

variatietip:

Vervang de mozzarellabolletjes eens door blokjes belegen geitenkaas 50+.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.