Salade van veldsla, peer en ham
Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 Conference peren
- 100 g coburgerham
- 400 g flageolets
- 75 g veldsla
- 150 g rauwkost radijsmix (zak)
- 3 el extra vierge olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
- Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.
- Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham. Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
bewaartip:
Meenemen? Leg de peer onder in een bakje en de salade erbovenop. Neem de dressing apart mee en schenk deze vlak voor het serveren over de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 765 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Salade van veldsla, peer en ham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van veldsla, peer en ham
- 1 citroen
- 2 Conference peren
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen.
Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
- 100 g coburgerham
- 400 g flageolets
- 75 g veldsla
- 150 g rauwkost radijsmix
Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.
- 3 el extra vierge olijfolie
Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham.
bewaartip:
Meenemen? Leg de peer onder in een bakje en de salade erbovenop. Neem de dressing apart mee en schenk deze vlak voor het serveren over de salade.