bewaar
Salade van veldsla, peer en ham
Salade van veldsla, peer en ham
bewaar

Salade van veldsla, peer en ham

Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien!

10 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

2

Conference peren

100 g

coburgerham

400 g

flageolets

75 g

veldsla

150 g

rauwkost radijsmix

3 el

extra vierge olijfolie

Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien!

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.

2

Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.

3

Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham. Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

tip

bewaartipMeenemen? Leg de peer onder in een bakje en de salade erbovenop. Neem de dressing apart mee en schenk deze vlak voor het serveren over de salade.