bewaar
Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel
Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel
bewaar

Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel

Gegrilde makreel, venkel en appel gaan heel goed samen. Dat maakt deze salade tot de perfecte lunch.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

venkelknol

2

snoepkomkommers

1 stronk

witlof

½

Elstar appel

5 g

verse bieslook

200 g

kikkererwten in blik

120 g

Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje

2 el

appel azijn

25 g

veldsla

Gegrilde makreel, venkel en appel gaan heel goed samen. Dat maakt deze salade tot de perfecte lunch.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.

2

Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.

3

Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.

4

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5

Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.

6

Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.