bewaar
Salade met ovengeroosterde tomaten, sperziebonen en sesamdressing
Salade met ovengeroosterde tomaten, sperziebonen en sesamdressing
bewaar

Salade met ovengeroosterde tomaten, sperziebonen en sesamdressing

De sesampasta tahin wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en is een absolute smaakmaker.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaten

5 el

extra vierge olijfolie

200 g

verse sperziebonen

1

citroen

1 el

tahin sesampasta

2 tl

sinaasappeljam

350 g

kikkererwten in blik

250 g

gerookte kipfilet

100 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De sesampasta tahin wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en is een absolute smaakmaker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Halveer de tomaten. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en de helft van de olijfolie. Rooster de tomaten 30 min. in het midden van de oven.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook in 5 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren). Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

3

Klop het sap samen met de rest van de olijfolie, tahin en sinaasappeljam tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng de spinazie, sperziebonen en kikkererwten op een platte schaal. Verdeel de kipfilet en tomaatjes erover. Besprenkel met de tahindressing.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietipLekker met zwart sesamzaad.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.