Ta­co­to­ma­ten

De tacoschelpen vervangen we een keer door tomaten. Lekker bij de borrel!

(3) waardeer
mexicaans borrelhapje De tacoschelpen vervangen we een keer door tomaten. Lekker bij de borrel! 14 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke tomaat vanaf de kant van het kroontje in 4 parten, maar snijd maar tot ⅔ in. Verwijder met een klein scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten, die heb je straks weer nodig. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, zaadlijsten van de tomaat en komijn 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en serveer met de zure room en kaas.

variatietip:

Ook lekker met guacamole in plaats van zure room.

combinatietip:

Lekker met verse kruiden zoals fijngehakte koriander, peterselie of bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
april 2018

Tacotomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­to­ma­ten

1
1
  • 250 g AH Excellent cherrytomaten

Snijd elke tomaat vanaf de kant van het kroontje in 4 parten, maar snijd maar tot ⅔ in.

2
2
  • 1 teen knoflook

Verwijder met een klein scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten, die heb je straks weer nodig. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 250 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, zaadlijsten van de tomaat en komijn 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g zure room
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Vul de tomaten met het gehaktmengsel en serveer met de zure room en kaas.

variatietip:

Ook lekker met guacamole in plaats van zure room.

combinatietip:

Lekker met verse kruiden zoals fijngehakte koriander, peterselie of bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.