bewaar
Tacotomaten
Tacotomaten
bewaar

Tacotomaten

De tacoschelpen vervangen we een keer door tomaten. Lekker bij de borrel!

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

14 porties

250 g

AH Excellent cherrytomaat

1 teen

knoflook

250 g

rundergehakt

1 tl

gemalen komijn

100 g

zure room

50 g

geraspte jong belegen kaas

De tacoschelpen vervangen we een keer door tomaten. Lekker bij de borrel!

Aan de slag

1

Snijd elke tomaat vanaf de kant van het kroontje in 4 parten, maar snijd maar tot ⅔ in. Verwijder met een klein scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten, die heb je straks weer nodig. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, zaadlijsten van de tomaat en komijn 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en serveer met de zure room en kaas.

tip

combinatietipLekker met verse kruiden zoals fijngehakte koriander, peterselie of bieslook.

variatietipOok lekker met guacamole in plaats van zure room.