Gevulde minipaprika's
Ook de gevulde paprika is lekker van de gourmet! Maar dan mini, natuurlijk.
Ingrediënten
4 personen
4
snoeppaprika's
15 g
verse koriander
1 el
olijfolie mild
150 g
mager rundergehakt
3 tl
picadillo
100 g
zuivelspread light
25 g
geraspte jong belegen kaas
Aan de slag
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan zitten. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en hak de blaadjes grof.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt 7 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de picadillo en de fijngehakte koriandersteeltjes toe, roer goed door en verwarm nog 1 min. Schep het gehakt in een mengkom en laat 10 min. afkoelen. Meng vervolgens de zuivelspread erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de paprika’s over de gourmet-pannetjes en bak 5 min. tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de grof gehakte korianderblaadjes.
Gevulde minipaprika's
Ook de gevulde paprika is lekker van de gourmet! Maar dan mini, natuurlijk.

hoofdgerecht
4 personen
170 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan zitten. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en hak de blaadjes grof.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt 7 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de picadillo en de fijngehakte koriandersteeltjes toe, roer goed door en verwarm nog 1 min. Schep het gehakt in een mengkom en laat 10 min. afkoelen. Meng vervolgens de zuivelspread erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de paprika’s over de gourmet-pannetjes en bak 5 min. tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de grof gehakte korianderblaadjes.
serveertip:Ook lekker voor bij de borrel. Leg de gevulde paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 225 °C.
variatietip:Geen fan van koriander? Vervang deze dan door fijngesneden bieslook of peterselie.
bewaartip:Je kunt de gevulde paprika’s 1 dag van tevoren klaarmaken. Bewaar gekoeld en afgedekt tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 snoeppaprika's
15 g verse koriander
1 el olijfolie mild
150 g mager rundergehakt
3 tl picadillo
100 g zuivelspread light
25 g geraspte jong belegen kaas