Rai­ta

Raita is een heerlijk frisse Indiase saus van van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Lekker bij een curry, bijvoorbeeld.

(0) waardeer
indiaas Raita is een heerlijk frisse Indiase saus van van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Lekker bij een curry, bijvoorbeeld. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Meng het citroenrasp met de Griekse yoghurt, de komkommer, knoflook en munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Deze raita is lekker bij een zelfgemaakte Indiase curry madras. Gebruik daarvoor het AH Verspakket. Bereid de curry madras volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de raita en eventueel wat mangochutney.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Raita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rai­ta

1
1
  • 1 komkommer

Schil de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

2
2
  • ½ teen knoflook
  • 15 g verse munt
  • 1 citroen

Rasp het vruchtvlees grof. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen.

3
3
  • 170 g Griekse yoghurt

Meng het citroenrasp met de Griekse yoghurt, de komkommer, knoflook en munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Deze raita is lekker bij een zelfgemaakte Indiase curry madras. Gebruik daarvoor het AH Verspakket. Bereid de curry madras volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de raita en eventueel wat mangochutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.