bewaar
2 x Raita (yoghurtdip)
2 x Raita (yoghurtdip)
bewaar

2 x Raita (yoghurtdip)

Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei.

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

diepvries tuinerwten

2 cm

verse gember

8 g

verse munt

500 ml

Griekse yoghurt (0% vet)

1½ tl

gemalen komijn

250 g

verse ananasstukjes

Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei.

Aan de slag

1

Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.

2

Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.

tip

combinatietipLekker met biryani. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Raita (yoghurtdip)

Instructievideo - 01:38 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.