bewaar
Rucolasalade met artisjok en balsamico
Rucolasalade met artisjok en balsamico
bewaar

Rucolasalade met artisjok en balsamico

Zo'n salade als deze kun je eigenlijk overal bij eten, maar bij de Italiaanse keuken doet-ie het helemaal goed.

5 min. bereiden
5waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    75 g

    rucola

    180 g

    gegrilde artisjok in olie

    2 el

    Mazzetti cremaceto balsamico

    50 g

    geroosterde pijnboompitten

    Zo'n salade als deze kun je eigenlijk overal bij eten, maar bij de Italiaanse keuken doet-ie het helemaal goed.

    Aan de slag

    Doe de rucola in een saladeschaal. Laat het potje gegrilde artisjok in olie uitlekken, maar vang 2 el olie (per 4 personen) op. Meng de artisjok en de olie door de rucola. Besprenkel met de cremaceto balsamico en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

    tip

    combinatietipDeze salade is lekker bij Italiaanse gerechten als lasagne. Gebruik daar een AH Verspakket voor. Bereid de lasagne volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de salade.