Ru­co­la­s­ala­de met ar­ti­sjok en bal­sa­mi­co

Zo'n salade als deze kun je eigenlijk overal bij eten, maar bij de Italiaanse keuken doet-ie het helemaal goed.

(3) waardeer
bijgerecht Zo'n salade als deze kun je eigenlijk overal bij eten, maar bij de Italiaanse keuken doet-ie het helemaal goed. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de rucola in een saladeschaal. Laat het potje gegrilde artisjok in olie uitlekken, maar vang 2 el olie (per 4 personen) op. Meng de artisjok en de olie door de rucola. Besprenkel met de cremaceto balsamico en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

combinatietip:

Deze salade is lekker bij Italiaanse gerechten als lasagne. Gebruik daar een AH Verspakket voor. Bereid de lasagne volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 11 g
Ook te zien in

Rucolasalade met artisjok en balsamico

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­s­ala­de met ar­ti­sjok en bal­sa­mi­co

1
1
  • 75 g rucola
  • 180 g gegrilde artisjok in olie

Doe de rucola in een saladeschaal. Laat het potje gegrilde artisjok in olie uitlekken, maar vang 2 el olie (per 4 personen) op.

2
2
  • 2 el Mazzetti cremaceto balsamico
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Meng de artisjok en de olie door de rucola. Besprenkel met de cremaceto balsamico en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

combinatietip:

Deze salade is lekker bij Italiaanse gerechten als lasagne. Gebruik daar een AH Verspakket voor. Bereid de lasagne volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.