bewaar
Rucolasalade met artisjok en balsamico
Rucolasalade met artisjok en balsamico
bewaar

Rucolasalade met artisjok en balsamico

Zo'n salade als deze kun je eigenlijk overal bij eten, maar bij de Italiaanse keuken doet-ie het helemaal goed.

5 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

rucola

180 g

gegrilde artisjok in olie

2 el

Mazzetti cremaceto balsamico

50 g

geroosterde pijnboompitten

Zo'n salade als deze kun je eigenlijk overal bij eten, maar bij de Italiaanse keuken doet-ie het helemaal goed.

Aan de slag

Doe de rucola in een saladeschaal. Laat het potje gegrilde artisjok in olie uitlekken, maar vang 2 el olie (per 4 personen) op. Meng de artisjok en de olie door de rucola. Besprenkel met de cremaceto balsamico en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

tip

combinatietipDeze salade is lekker bij Italiaanse gerechten als lasagne. Gebruik daar een AH Verspakket voor. Bereid de lasagne volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de salade.