Ve­gan poké­bowl met wa­ter­me­loen en zwar­te rijst

Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer?

(7) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer? 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • spuitzak met gladde spuitmond

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes. Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.
  2. Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe. Laat staan tot gebruik en schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.
  3. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak. Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.
  4. Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst. Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.
video

Ve­gan poké­bowl met wa­ter­me­loen en zwar­te­rijst

leuk & snel - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Vegan pokébowl met watermeloen en zwarte rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan poké­bowl met wa­ter­me­loen en zwar­te rijst

1
1
  • 300 g Blue Elephant Thai black rice

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • ½ mini watermeloen
  • 2 bosuien
  • 1 limoen

Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes.

3
3
  • 95 g Saitaku ingelegde gember

Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.

4
4
  • 4 el sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamolie

Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe.

5
5

Laat staan tot gebruik en schep af en toe om.

6
6
  • 1 komkommer
  • 12 wasabibollen

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.

7
7
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

8
8

Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

9
9

Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak.

10
10

Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.

11
11
  • 175 g koelverse sojabonen

Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst.

12
12

Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.