Pin­da­kaas-cho­co­la­te­chipcookies

Pindakaas en chocolade sámen in een koekje: wordt het nog beter?

(0) waardeer
gebak Pindakaas en chocolade sámen in een koekje: wordt het nog beter? 24 stuks

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de suiker, pindakaas en het ei tot een homogeen mengsel. Hak de chocolade grof en meng door het pindakaasmengsel. Maak 24 balletjes van het deeg. Leg de balletje met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat. Bak ca. 10 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Pindakaas-chocolatechipcookies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pin­da­kaas-cho­co­la­te­chipcookies

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 225 g pindakaas
  • 1 middelgroot ei

Meng de suiker, pindakaas en het ei tot een homogeen mengsel.

3
3
  • 50 g Delicata extra pure chocolade

Hak de chocolade grof en meng door het pindakaasmengsel.

4
4

Maak 24 balletjes van het deeg. Leg de balletje met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat.

5
5

Bak ca. 10 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.