Har­ti­ge wen­tel­teef­jes

Wentelteefjes zijn heerlijk met een zoete topping, maar ook heel lekker met avocado en tomaat.

(4) waardeer
lunch Wentelteefjes zijn heerlijk met een zoete topping, maar ook heel lekker met avocado en tomaat. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Week hier een voor een de sneetjes brood in.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Verdeel over de borden en leg de avocado en tomaat erop. Garneer met de kiemgroente en besprenkel met de cremaceto.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Hartige wentelteefjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge wen­tel­teef­jes

1
1
  • 1 eetrijpe avocado
  • 4 tastytom-trostomaten

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes.

2
2
  • 2 middelgrote eieren
  • 75 ml magere melk
  • 4 dikke sneetjes Liefde en Passie volkorenbrood

Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Week hier een voor een de sneetjes brood in.

3
3
  • 2 tl zonnebloemolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.

4
4
  • ½ bakje pittige kiemgroente
  • 1 el Mazzetti cremaceto

Verdeel over de borden en leg de avocado en tomaat erop. Garneer met de kiemgroente en besprenkel met de cremaceto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.