Mort­adel­la-sand­wich met zui­velspread, krop­sla en to­maat

Op zoek daar de ultieme Italiaanse sandwich? Die heb je gevonden. Bravo!

(3) waardeer
italiaans brunch Op zoek daar de ultieme Italiaanse sandwich? Die heb je gevonden. Bravo! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een kom en voeg de azijn toe. Zorg dat de ui onderstaat. Laat staan tot gebruik. Snijd de tomaat in plakken. Haal de blaadjes van de kropsla. Snijd het brood twee keer overlangs doormidden, zodat je 3 gelijke lagen krijgt.
  2. Besmeer de bovenkanten van de lagen met de pestospread en de onderkanten met de zuivelspread. Beleg de onderste laag brood met de blaadjes sla en de helft van de mortadella. Bedek met de middelste laag brood. Laat de uien uitlekken. Beleg de middelste laag brood met de rest van de mortadella, de tomaten en uien. Bedek met de bovenste laag brood. Snijd de sandwich in 4 punten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Mortadella-sandwich met zuivelspread, kropsla en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mort­adel­la-sand­wich met zui­velspread, krop­sla en to­maat

1
1
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el Italiaanse wittewijnazijn

Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een kom en voeg de azijn toe. Zorg dat de ui onderstaat. Laat staan tot gebruik.

2
2
  • 1 Gusto-tomaat
  • ¼ kropsla

Snijd de tomaat in plakken. Haal de blaadjes van de kropsla.

3
3
  • 1 verse Liefde & Passie petit beurre

Snijd het brood twee keer overlangs doormidden, zodat je 3 gelijke lagen krijgt.

4
4
  • 50 g koelverse pestospread
  • 150 g zuivelspread

Besmeer de bovenkanten van de lagen met de pestospread en de onderkanten met de zuivelspread.

5
5
  • 50 g AH Excellent Mortadella

Beleg de onderste laag brood met de blaadjes sla en de mortadella. Bedek met de middelste laag brood.

6
6
  • 50 g AH Excellent Mortadella

Laat de uien uitlekken. Beleg de middelste laag brood met de mortadella, de tomaten en uien. Bedek met de bovenste laag brood.

7
7

Snijd de sandwich in 4 punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.