Groen­te­nest­jes met ei

Leuk om te serveren bij de brunch: courgettespaghetti met kaas en eieren.

(2) waardeer
brunch Leuk om te serveren bij de brunch: courgettespaghetti met kaas en eieren. 8 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn en schep de helft door de courgettespaghetti. Verhit de olie in twee hapjespannen en schep er de courgette in hoopjes van 8 cm doorsnee. Maak een kuiltje in het midden en bestrooi de hoopjes met de Parmezaanse kaas. Breek boven elk kuiltje een ei en bak 6-8 min. tot het eiwit stolt. Doe eventueel na 5 min. de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de rode en gele peper in ringetjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes als je niet van pittig houdt. Bestrooi de eieren met de peperringetjes en de rest van de bieslook. Serveer de groentenestjes met ei direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Groentenestjes met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­nest­jes met ei

1
1
  • 10 g bieslook
  • 400 g courgettespaghetti

Snijd de bieslook fijn en schep de helft door de courgettespaghetti.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in twee hapjespannen en schep er de courgette in hoopjes van 8 cm doorsnee.

3
3
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder

Maak een kuiltje in het midden en bestrooi de hoopjes met de Parmezaanse kaas.

4
4
  • 8 middelgrote eieren

Breek boven elk kuiltje een ei en bak 6-8 min. tot het eiwit stolt. Doe eventueel na 5 min. de deksel op de pan.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • ½ rode peper
  • ½ gele chili peper

Snijd ondertussen de rode en gele peper in ringetjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes als je niet van pittig houdt.

7
7

Bestrooi de eieren met de peperringetjes en de rest van de bieslook. Serveer de groentenestjes met ei direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.