Spaghetti met ei, vega spekreepjes & geroosterde bloemkool
Spaghetti carbonara in een nieuw jasje met vega spekreepjes.
865 kcal
5 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
800 g
2 el
4
300 g
100 g
500 g
200 g
85 g
40 g
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box Week 51 2018 - Allerhande Box Week 51 2018
Allerhande Box Week 40 2019 - Allerhande Box Week 40 2019
Allerhande Box Week 33 2019 - Allerhande Box Week 33 2019
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vega spekreepjes in 5 min. knapperig op middelhoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op (per 4 personen).
Kook ondertussen de spaghetti in 4 min. met eventueel zout beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Meng de spaghetti met de zuivelspread, bloemkoolroosjes, spekjes, kappertjes, het kappertjesvocht en eventueel wat spaghettikookvocht door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de rucola voorzichtig door de spaghetti en verdeel over diepe borden. Verdeel de gehalveerde eitjes erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Spaghetti met ei, vega spekreepjes & geroosterde bloemkool
Spaghetti carbonara in een nieuw jasje met vega spekreepjes.

hoofdgerecht
4 personen
865 kcal
5 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vega spekreepjes in 5 min. knapperig op middelhoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op (per 4 personen).
Kook ondertussen de spaghetti in 4 min. met eventueel zout beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Meng de spaghetti met de zuivelspread, bloemkoolroosjes, spekjes, kappertjes, het kappertjesvocht en eventueel wat spaghettikookvocht door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de rucola voorzichtig door de spaghetti en verdeel over diepe borden. Verdeel de gehalveerde eitjes erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g koelverse bloemkoolroosjes
2 el milde olijfolie
4 middelgrote eieren
300 g vegetarische spekreepjes
100 g kappertjes in pot
500 g verse spaghetti all'uovo
200 g zuivelspread light bieslook
85 g rucola
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
bakpapier




