bewaar
Spaghetti met ei, vega spekreepjes & geroosterde bloemkool
Spaghetti met ei, vega spekreepjes & geroosterde bloemkool
bewaar

Spaghetti met ei, vega spekreepjes & geroosterde bloemkool

Spaghetti carbonara in een nieuw jasje met vega spekreepjes.

5 min. bereiden
15 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

koelverse bloemkoolroosjes

2 el

milde olijfolie

4

middelgrote eieren

300 g

vegetarische spekreepjes

100 g

kappertjes in pot

500 g

verse spaghetti all'uovo

200 g

zuivelspread light bieslook

85 g

rucola

40 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Spaghetti carbonara in een nieuw jasje met vega spekreepjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

2

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vega spekreepjes in 5 min. knapperig op middelhoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op (per 4 personen).

3

Kook ondertussen de spaghetti in 4 min. met eventueel zout beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Meng de spaghetti met de zuivelspread, bloemkoolroosjes, spekjes, kappertjes, het kappertjesvocht en eventueel wat spaghettikookvocht door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep de rucola voorzichtig door de spaghetti en verdeel over diepe borden. Verdeel de gehalveerde eitjes erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met ei, vega spekreepjes & geroosterde bloemkool

Spaghetti carbonara in een nieuw jasje met vega spekreepjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig