bewaar
Paashaasjes van spek en ei
Paashaasjes van spek en ei
bewaar

Paashaasjes van spek en ei

Leuk idee voor paasbrunch of paasontbijt: tover spiegeleitjes om tot paashaasjes!

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakken

gerookt ontbijtspek

1 el

milde olijfolie

4

middelgrote eieren

1 el

ketchup

12 sprietjes

verse bieslook

Leuk idee voor paasbrunch of paasontbijt: tover spiegeleitjes om tot paashaasjes!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en breek de eitjes voorzichtig een voor een boven de pan. Duw met een spatel de uitgelopen eiwit een beetje terug zodat het eigeel zo veel mogelijk in het midden blijft. Bak de eieren in ca. 5 min. op middelhoog vuur.

3

Verdeel de gebakken eieren over borden. Maak oortjes van de gebakken spekreepjes en oogjes van de ketchup. Halveer de sprietjes bieslook en leg ze aan de zijkanten van het eigeel als snorharen.