Ge­krui­de kip­pen­vleu­gels met mi­ni aard­ap­pelk­ro­ket­jes

Kip met aardappelkroketjes: dat zouden we stiekem elke dag wel willen eten.

(1) waardeer
hoofdgerecht Kip met aardappelkroketjes: dat zouden we stiekem elke dag wel willen eten. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • airfryer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippenvleugels met de olie en de cajunkruiden en eventueel zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep na 10 min. om. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes ca. 9 min. Schud halverwege om.
  2. Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af en meng met de walnoten, yoghurtdressing en radijsmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de broccolisalade met de kip en aardappelkroketjes.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelkroketjes ook in de oven (met de kippenvleugels) bereiden. Voeg de kroketjes na 15 min. toe op de bakplaat en bak 15 min. mee. Schep halverwege om.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 09-10

Gekruide kippenvleugels met mini aardappelkroketjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de kip­pen­vleu­gels met mi­ni aard­ap­pelk­ro­ket­jes

1
1
  • 1.1 kg kippenvleugels
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el cajunkruiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippenvleugels met de olie en de cajunkruiden en eventueel zout.

2
2

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep na 10 min. om.

3
3
  • 600 g Aviko airfryer mini aardappelkroketjes

Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes ca. 9 min. Schud halverwege om.

4
4
  • 50 g ongezouten walnoten

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.

5
5
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar.

6
6
  • 75 ml yoghurtdressing
  • 150 g rauwkost radijsmix

Giet af en meng met de walnoten, yoghurtdressing en radijsmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de broccolisalade met de kip en aardappelkroketjes.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelkroketjes ook in de oven (met de kippenvleugels) bereiden. Voeg de kroketjes na 15 min. toe op de bakplaat en bak 15 min. mee. Schep halverwege om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.