bewaar
Gekruide kippenvleugels met mini aardappelkroketjes
Gekruide kippenvleugels met mini aardappelkroketjes
bewaar

Gekruide kippenvleugels met mini aardappelkroketjes

Kip met aardappelkroketjes: dat zouden we stiekem elke dag wel willen eten.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kippenvleugels

2 el

traditionele olijfolie

1 el

cajunkruiden

600 g

Aviko airfryer mini aardappelkroketje

50 g

ongezouten walnoten

600 g

broccoli

75 ml

yoghurtdressing

150 g

rauwkost radijsmix

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • airfryer

Kip met aardappelkroketjes: dat zouden we stiekem elke dag wel willen eten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippenvleugels met de olie en de cajunkruiden en eventueel zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep na 10 min. om. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes ca. 9 min. Schud halverwege om.

2

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af en meng met de walnoten, yoghurtdressing en radijsmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de broccolisalade met de kip en aardappelkroketjes.

bereidingstipJe kunt de aardappelkroketjes ook in de oven (met de kippenvleugels) bereiden. Voeg de kroketjes na 15 min. toe op de bakplaat en bak 15 min. mee. Schep halverwege om.